Кастрували, знімали скальпи. Прокуратура про тортури терориста Безлера

Прокуратура 15 січня підготувала повідомлення про підозру екс-ватажку терористів "ДНР", громадянинові Росії Ігорю Безлеру, відомому під позивним Біс. За його наказами окупанти катували українських полонених.

Генеральний прокурор Юрій Луценко зазначив, що Безлера обвинувачують у військових злочинах, передбачених статтями щодо жорстоких вбивств та епізодів катувань заручників, - передає Цензор.

Слідство встановило, що в окупованій бойовиками Горлівці Безлер влаштовував справжні катівні. Захоплені Безлером військові ЗСУ, правоохоронці та цивільні зазнавали жорстоких тортур, деяких було вбито.

"Полонені утримувались у непридатних для цього умовах, отримували обмежену кількість харчів, води, були позбавлені можливості нормально задовольняти фізіологічні потреби та отримувати медичну допомогу", - додав Луценко.

За безпосередньої участі Безлера або за його наказом окупанти проводили так звані "допити", а насправді страшні катування.

"Людям прострілювали ноги, ламали кістки молотками, катували струмом і розпеченим паяльником. Полонених душили, кастрували та знімали з них скальп", - сказав Луценко.

Свідки зазначають, що підлеглі Біса щовечора шикували полонених та розстрілювали кожного п'ятого. Їх також змушували ходити замінованим полем. Як наслідок, загинули десятки осіб. Один зі свідків був присутнім під час розстрілу понад 30 полонених.

Безлер є російським диверсантом із ГРУ, який спершу брав участь в окупації Криму Росією, потім керував захопленням будівлі СБУ в Донецьку і захопленням райвідділу МВС України в місті Горлівка навесні 2014 року, - пише Цензор.

безлер тероризм

Знак гривні
Знак гривні