Голова ЦВК: ніхто не знає, скільки мешканців Донеччини та Луганщини проголосують

Голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук заявила, що ніхто не знає, скільки громадян, які проживають на окупованій території Донецької і Луганської області, може проголосувати на виборах президента.

Про це вона сказала в інтерв'ю LB.ua.

"Ніхто, напевно, не знає, яка кількість наших громадян проживає на окупованих територіях. Як і не знає, скільки виїхали до Росії або іншої країни й поміняли реєстрацію. Інформація про реєстри обірвалася ще в 2014 році. І ніхто не розуміє, яка кількість фальсифікованих документів може "народитися" в тих регіонах. Свого часу, там були паспортні столи, де залишилися документи, бланки", - сказала вона.

"Якщо повернутися до вашого запитання про втручання у вибори, то воно може бути, в тому числі, через непідконтрольну Україні територію. Наприклад, коли будуть голосувати громадяни інших країн під виглядом наших. Знову-таки, ці факти потрібно фіксувати і передавати в правоохоронні органи", - додала Сліпачук.

Вона також нагадала, що в Донецькій області з 21 округу голосування не зможе бути організованим в дев'яти округах з центром в Донецьку, Єнакієві, Шахтарську, Макіївці і Старобешеві. У ще чотирьох округах вибори будуть організовані тільки на частині територій (Очеретине, Бахмут, Мар'їнка та Волноваха). Вибори будуть проходити в Слов'янську, Краматорську, Дружківці, Покровську та Маріуполі.

У Луганській області з 11 округів вибори не будуть проводитися в п'яти з центрами в Луганську, Кришталевому, Сорокиному, Алчевську і Должанському. Ще в п'яти округах голосування буде організовуватися тільки на частині території, що включають Станицю Луганську, Рубіжне, Лисичанськ, Сєвєродонецьк та Щастя.

донеччина луганщина вибори-19

Знак гривні
Знак гривні