Суддя, який мав розглядати позов Мосійчука проти Супрун, заявив про самовідвід

Суддя Сергій Каракашьян, який мав розглядати справу за позовом депутата від «Радикальної партії» Ігоря Мосійчука проти очільниці Міністерства охорони здоров’я Уляни Супрун, заявив про самовідвід.

Про це повідомила кореспондентка Громадського з зали суду.

Справу передали на автоматизований розподіл. Це означає, що суддю, обиратиме система. Якщо справа надійде до технічного відділу сьогодні, то суддю оберуть цього ж дня. Якщо ні — то в понеділок.


Пояснювальну записку до проекту Мосійчука проти Супрун готували на комп'ютері депутата Опоблоку

Суддя-спікер Окружного адміністративного суду Богдан Санін, пояснив, що суддя Каракашьян взяв самовідвід з двох причин. Перша — на нього подали скаргу до Вищої рада правосуддя, суддя розцінив таке звернення як тиск. Друга — коли Каракашьян вирішував ухвалу про скасування обмеження повноважень, він змушений був дати оцінку певним доказам, які стосуються справи по суті. Це викликає сумніви щодо його заангажованості та необ’єктивності.

14 лютого суд скасував тимчасову заборону на керівництво Міністерством охорони здоров'я для Уляни Супрун, яку ввели за позовом депутата від «Радикальної партії» Ігоря Мосійчука. Зазначимо, що йдеться про скасування саме ухвали від 5 лютого, яка стосувалася відсторонення Супрун на час розгляду справи.

Рада мосійчук супрун курйоз медицина суд

Знак гривні
Знак гривні