Голові Херсонської облради від Батьківщини Мангеру висунули підозри у замовленні Гандзюк

Підозру в організації вбивства активістки, радниці мера Херсона Катерини Гандзюк вручено голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру за місцем проживання в Херсоні, він буде доставлений до Печерського районного суду м.Києва для обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Мангер

Про це повідомила прес-секретар Генерального прокурора України Лариса Сарган, передає Цензор.

Сама Катерина, поки була жива, крі Мангера називала і іншого замовника: заступника голови Херсонської обладміністрації Євгена Рищука. Він сьогодні раптом подав у відставку. Обладміністрації це президентська вертикаль. Про справи проти Рищука наразі не повідомляється.

Рищук

ОНОВЛЕНО: Рищука відсторонено на час розслідування.

Заступник голови Херсонської облдержадміністрації Євген Рищук тимчасово відсторонений від займаної посади на час розслідування вбивства активістки Катерини Гандзюк, - передає УНІАН.

Про це повідомив голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв у Facebook. «Погодив Євгену Рищуку його заяву про тимчасове відсторонення на час розслідування справи щодо вбивства Катерини Гандзюк», - зазначив він.

Зауважимо, що самого Гордєєва покійна Гандзюк звинувачувала у причетності до підпалу лісув Олешківському районі 28 травня 2018 року. Вона припускала, що ліс підпалили навмисно, щоб пізніше продати деревину, - нагадує сайт Гордон.

Але сьогодні Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що голова Херсонської обладміністрації Андрій Гордєєв не фігурує в кримінальному провадженні про вбивство Катерини Гандзюк, - передає ЛБ>.

Гордєєв

"Сьогодні зранку заступник Генпрокурора Юрій Столярчук особисто вручив підозру голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру в організації замовлення вбивства, тобто умисного протиправного заподіяння смерті іншій людині, вчиненого з корисливих мотивів, на замовлення, з особливою жорстокістю, за попередньою змовою групою осіб, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 27, п.4, п.6, п.11, п.12 ч.2 ст.115 КК України", - написала Л.Сарган на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у понеділок.

За її словами, для вручення підозри в Херсон виїхала група процесуальних керівників Генпрокуратури і слідчих СБУ.

"Підозра вручена за місцем проживання В.Мангера, проводяться слідчі дії, обшуки. Вживатимуться заходи для доставки підозрюваного до Печерського райсуду м. Києва для обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - повідомила прес-секретар Генпрокурора.

Раніше цього дня Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що главі Херсонської облради Владиславу Мангеру оголосили про підозру в організації вбивства активістки, радниці мера Херсона Катерини Гандзюк (ч.3 ст.27, п.4,6, п.11, 12 ст .115 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, раніше батько вбитої активістки Віктор Гандзюк звинуватив голову Херсонської облради Владислава Мангера і голову Херсонської ОДА Андрія Гордєєва в тісній співпраці з кримінальним авторитетом Левіним, якого підозрюють в організації вбивства.

У відповідь на це Мангер заявив, що "використовувати убитих горем людей в політичній боротьбі - це верх цинізму".

31 липня на в.о. керуючого справами виконавчого комітету, радника херсонського міського голови Катерину Гандзюк напали біля під'їзду її будинку. Невідомий облив її сірчаною кислотою.

3 серпня голова МВС Арсен Аваков повідомив, що поліція затримала підозрюваного в замаху на вбивство Гандзюк. Як пізніше уточнили, підозрюваним є Новіков Микола Миколайович, 1978 року народження, уродженець міста Херсон, раніше судимий. 22 серпня підозрюваного в нападі на Гандзюк Миколу Новікова відпустили з-під варти. Як повідомили у поліції, нападом на Гандзюк керував ветеран АТО, який використовував своїх товаришів по службі.

4 листопада потерпіла померла в лікарні.

Верховна Рада 6 листопада затвердила створення Тимчасової слідчої комісії ВР для проведення розслідування відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів.

Генпрокурор Юрій Луценко 4 грудня заявив, що у справі про вбивство Катерини Гандзюк оголошено підозру раніше судимому громадянину на прізвище Левін. Луценко зазначив, що Левін, за версією слідства, є ключовою фігурою в скоєнні злочину. Що стосується замовника вбивства, генпрокурор повідомив, що версій у слідства багато, і більшість із них зводиться до конкретних осіб, однак назвати прізвища він пообіцяв лише тоді, коли буде підготовлено і оголошено підозру.

гандзюк кримінал мангер херсонщина суд

Знак гривні
Знак гривні