10-та бригада за п’ять днів знищила чотири машини бойовиків (ВІДЕО)

Десята гірсько-штурмова бригада ЗСУ за п’ять днів наприкінці січня й на початку лютого знищила чотири одиниці техніки проросійських бойовиків.

Як передає “Новинарня“, про це повідомив у “Фейсбуці” військовослужбовець 10 ОГШБР, блогер Гліб Бабіч.

“На військовому сленгу це називається “заПТУРили”. Чотири постріли, чотири ракети – чотири влучення. Українським комплексом “Стугна”. Хоча “вони” (бойовики – “Н”) стверджували, що це “Джавелін”, – написав Бабіч.

Він зазначив, що ПТУРисти бригади знищили:

30 січня – КамАЗ з бойовиками;
31 січня – МТ-ЛБ (тягач легкоброньований) із ЗУ-23-2 (зенітною установкою) та розрахунком;
3 лютого – МТ-ЛБ із ЗУ-23-2 та розрахунком;
4 лютого – вантажівку “Урал” із бойовиками.

“Всі випадки сталися під час спроби зближення ворожих сил із нашими позиціями і спробі атакувати. Всі випадки лежать в рамках права ЗСУ на адекватну відповідь”, – зауважив представник “едельвейсів”.

“Ні, це не “спеціально запрошені фахівці”. Це кілька РІЗНИХ штатних розрахунків бригади (документи подані на нагородження).

Це демонстрація сили армії. Це демонстрація ступеня вишколу та готовності армії. Це характерний приклад того, як армія воює й реагує на дії противника.

Це яскрава картина того, як виглядає зараз війна з агресором. Яка не закінчилася від слова “зовсім”.

Нарешті, це підтвердження якості та міці зброї, розробленої й виробленої в Україні”, – написав Гліб Бабіч.

“Всі ці події висвітлені по офіційних каналах. Це не піар. Це не можна зімітувати або інсценувати. Це не можна купити і сфальсифікувати. До того ж, це безсумнівний успіх. Це, нехай позиційна, але явна і впевнена перемога”, – наголосив військовик.

“Чотири одиниці техніки супротивника. За п’ять днів. Кожен постріл – влучання. Різними розрахунками однієї бригади. В рамках штатних бойових дій".

армія війна герої

Знак гривні
Знак гривні