Головний підозрюваний у справі Гандзюк за тиждень до нападу отримав за безцінь базу відпочинку в Лазурному (ФОТО)

Юрист голови Херсонської облради Владислава Мангера за тиждень до того, як Катерину Гандзюк облили кислотою, здав в оренду комплекс відпочинку Oasis Beach в Лазурному Олександрові Левіну (Москалу), якого слідство вважає організатором цього нападу.

фото Oasis Beach з сайту Booking

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Директор ТОВ "Лазурний відпочинок", якому належить Oasis Beach на 57 номерів, - Андрій Мурашкін. Він є адвокатом Мангера і радником голови Херсонської облради з юридичних питань.

25 липня 2018 року Мурашкін підписав договір про здачу Oasis Beach в оренду Левіну лише за 500 гривень на місяць.

Фото Oasis Beach з сайту бази - Радіо Свобода

Пояснити журналістам таку ціну юрист відмовився, пославшись на комерційну таємницю.

Він також заявив, що на той момент не знав про кримінальне минуле Левіна, як і "не міг здогадуватися" про його подальші можливі злочинні наміри.

Андрій Мурашкін, Владислав Мангер, Олексій Левін - колаж Радіо Свобода

Нагадаємо, 31 липня 2018 року в центрі Херсона Катерину Гандзюк облили кислотою. 4 листопада вона померла в лікарні.

На початку грудня генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що слідство встановило всіх замовників і організаторів. Це Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук (виконавці), Ігор Павловський (посередник), Олексій Левін (організатор).

28 січня на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради її батько Віктор Гандзюк заявив, що організатор убивства його дочки пов'язаний з Мангером, головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим і заступником Гордєєва Євгеном Рищуком.

херсонщина гандзюк кримінал

Знак гривні
Знак гривні