Супрун прокоментувала рішення суду про заборону виконувати обов'язки

Уляна Супрун прокоментувала вчорашнє рішення Окружного адміністративного суду міста Києва про її відсторонення.


Не тільки Супрун. Поновлення Насірова й Амосової, дозвіл відстрілювати лосів та інші абсурдні рішення Окружного суду

"Ніщо так не об’єднує українське суспільство, як захист змін в медичній сфері. Дякую всім громадянам, громадським організаціям, медикам, асоціаціям та народним депутатам, які вчора висловили нашій команді підтримку та обурення суддівським свавіллям", — написала вона на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, зміни, яких МОЗ вдалося досягти, поставлені під загрозу, - передає Уніан.

Так, наприклад, розподіл препаратів, які готуються до відправки в регіони на складах МОЗу, відбувається за підписом в.о. міністра, і тепер виникли питання, хто саме підпише розпорядження та коли медичні заклади отримають ліки.

Крім того, на складах держпідприємств "Укрвакцина" та "Укрмедпостач" готуються до розвезення в регіони життєво необхідних препаратів за 33 програмами державних закупівель.

"Це вакцини проти кору. Це ліки для онкохворих дітей і дорослих, людей з діабетом, хворобами серця, гепатитом, препарати для тих, хто потребує діалізу чи антиретровірусної терапії", — пояснила Супрун.

Також під загрозою опинилися договори з міжнародними організаціями, які закуповуватимуть ліки, вакцини за кошти держбюджету 2019 року, оскільки повноваження підписувати такі договори має лише в.о. міністра.

За її словами, зірвані терміни поставок призведуть до того, що тисячі людей залишаться без лікування, а довіра до міжнародних організацій, які не дають красти кошти з держбюджету та допомагають закуповувати в рази більше ліків — буде втрачена.

Супрун також зазначила, що готова підписувати усе необхідне:

"Йдеться про безпеку, здоров’я та життя мільйонів людей. Я готова підписувати усе необхідне".

"Сьогодні повертаюсь в Україну з відрядження у США, яке було скасоване в зв’язку з ухвалою судді Каракашьяна. Мусимо у найкоротші строки відновити роботу міністерства", — наголосила Супрун.

маразм супрун реформи медицина суд

Знак гривні
Знак гривні