Латвія заборонила канал Россия через розпалювання ненависті до України

Національна рада з електронних ЗМІ Латвії на засіданні 31 січня ухвалила рішення на 3 місяці заборонити ретрансляцію та поширення програм російського телеканалу «РТР Россия» на території країни через розпалювання ненависті. Про це повідомляє видання Delfi.

«Латвія не буде терпіти пропаганду Кремля на своїй території, і це ясний сигнал для недружніх країн і сил — ми захищали і будемо захищати свій інформаційний простір», — заявив заступник голови латвійської Нацради Іварс Аболіньш.

Зазначається, що порушення виявили у двох передачах на каналі «Росія», зокрема, у програмі «Вечер з Владимиром Соловьевим» та «60 минут», ведучими якої є Ольга Скабеєва та Євген Попов.

Зокрема, у програмі «Вечер з Владимиром Соловьевим» у травні минулого року ведучий програми заявив, що «частину українців — бандерівців — слід повісити й розстріляти». Крім того, він назвав частину українців нацистами, антисемітами і бандитами.

Водночас у програмі «60 минут» у січні минулого року російський депутат Володимир Жириновський закликав до військових дій на території України.

Рада підкреслилила, що мета і завдання обмеження ретрансляції — мотивувати іноземне ЗМІ дотримуватися закону Латвії. Виходячи з цієї мети, також обраний співрозмірний період призупинення мовлення — три місяці.

Заборона набуде чинності на наступний день після офіційної публікації в газеті Latvijas Vēstnesis.

Нагадаємо, у листопаді минулого року російський державний телеканал «Первый канал» запустив черговий фейк щодо України, розповівши у сюжеті про українця, роль якого зіграв білорус.

латвія кримінал росія пропаганда змі

Знак гривні
Знак гривні