Зеленський виправив декларацію, визнавши бізнес в Росії

Шоумен Володимир Зеленський, який вже офіційно зареєстрований ЦВК кандидатом у президенти України, виправив декларацію і вніс інформацію щодо володінням ним акціями кіпрської компанії Green Family Ltd, через яку йому та його бізнес-партнерам належать кінокомпанії в Росії.


Коли цей бізнес виявили розслідувачі, він їм нахамив (ВІДЕО)

У виправленій декларації за 2017 рік, яка була розміщена 30 січня на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції, у розділі «Цінні папери» Зеленський вказав, що є власником 300 акцій кіпрської компанії.

У першій поданій декларацій згадок про Green Family Ltd не було, - нагадує Радіо Свобода.

Раніше «Схеми» встановили, що у Володимира Зеленського досі є кінобізнес на території Росії, хоча він запевняв, що закрив його ще у 2014 році.

Журналісти знайшли три російські компанії, які займаються виробництвом кіно-, відеофільмів і телевізійних програм: «Вайсберг Пикчерс», «Платинумфильм» і «Грин Филмс». Засновником усіх трьох є кіпрська компанія Green Family Ltd. Ця ж компанія є співзасновницею ТОВ «Квартал 95» в Україні, а її кінцевими бенефіціарами вказані Володимир Зеленський, його бізнес-партнери Андрій Яковлев, Борис і Сергій Шефіри та соратник Ігоря Коломойського Тімур Міндіч.

Одразу два соціологічні дослідження, оприлюднені 31 січня, засвідчили: Володимир Зеленський вирвався на перше місце у президентських перегонах.

Так, згідно з дослідженням соціологічної групи «Рейтинг», його підтримують 19% тих, хто визначився та має намір голосувати. У Петра Порошенка та Юлії Тимошенко тут 15,1% та 18,2% відповідно.

У соціологічному рейтингу від Центру соціальних та маркетингових досліджень «Социс», Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) та Центру Разумкова Зеленський теж лідирує. Тут у нього 23% підтримки у той час, коли Петро Порошенко та Юлія Тимошенко мають по 16,4% та 15,7% відповідно.

Високі соціологічні показники Зеленського громадський діяч Руслан Рохов пояснює тим, що до прихильників цього кандидата почали приєднуватись виборці Тимошенко, «противсіхи», а також представники потенційного електорату Святослава Вакарчука, який іти в президенти відмовився.

«Словом, якщо ви не маєте власного бачення політики і не намагаєтесь його реалізувати, беріть «поп-корн»і готуйтесь до гостросюжетного двохмісячного блокбастеру «війна за друге місце», – пише Рохов.

Соціологічні показники рейтингу Зеленського як кандидата в президенти політолог Олексій Голобуцький називає зависокими як для «діяча, котрий буквально кілька місяців тому мав цілковито нульовий рейтинг переможця».

«Це дуже тривожний знак, аж стільки заяв про підтримку Зеленського. При тому виборцями, котрі в тих же опитуваннях чесно визнають: Зеленський не розуміється на економіці, неспроможний вирішити проблеми збіднішання населення, не подужає захист територій України і не боротиметься з корупцією», – зауважує він.

Одним із головних завдань українських політиків на найближчу перспективу Голобуцький називає «ліквідацію настроїв «пожартувати» в специфічних електоральних груп і нівелювання міфу «слуга народу», на котрому й тримаються голоси більшості виборців Зеленського».

«Прекрасним прикладом використання попиту на нові обличчя в українській політиці, позбавленого змісту» вважає Зеленського головний редактор «РБК-Україна» Сергій Щербина.

«Утім, чого очікувати від людей, яких потрібно агітувати за вакцинацію в церкві», – пише він.

«Цілих два великих штаби не змогли «замочити» одного Зеленського. Ботоферми, фотожаби, темники і ярлики – дали лише зворотній ефект. Виборець себе асоціює більше з новим Зеленським, ніж зі старими «солідними» політиками», – вважає народний депутат Ігор Попов.

Водночас він радить обережно ставитись до результатів будь-яких соцопитувань.

корупція коломойський зеленський росія бізнес

Знак гривні
Знак гривні