Як і в Україні, у США спалах кору. Противникам щеплень радять, що робити (СКРІНШОТИ)

У Сполучених Штатах спалах кору у штаті Вашингтон - саме там, де найбільше противників щеплень. Так само, як в Україні найбільше хворих - там, де найменше щеплених людей. Який збіг! У групі противників вакцин мама запитала, як уберегти свою нещеплену дитину під час спалаху кору в її штаті.

"Моя трирічка нещеплена, а зараз у моєму штаті спалах кору. Буду дуже вдячна за ідеї, що я можу зробити, щоб уберегтися й захистити її".


У 2018 в Україні встановлено сумний рекорд із захворюваності на кір. На Заході – найбільше

Противниця щеплень на своє запитання отримала багато відповідей, більшість - із дуже чорним гумором. Перекладаємо деякі з сайту Bored Panda. Оскільки це гумор, переклад часом вільний, а частина гумору втрачається - тому подаємо також оригінали для тих, хто розуміє англійську:

Їй три роки... не щеплена ні від чого?.. ну, це "середній вік". Вона прожила непогане життя.

Тільки між нами: це ж не твоя улюблена дитина, правда?

Уберегтися? Не надто прив'язуйся до цієї дитини.

Нещеплені діти — як чорний гумор: вони не старшають.

Сподіваюся, ти звеш її просто Дівчинка?

Я й паски безпеки в машині дітям не застібаю. Значно краще вилітати без перешкод.

Перевези її на край пласкої землі: там повітря чистіше.

Збудуй навколо неї стіну — й хай за цю стіну платять щеплені. Молюся за тебе

Ти пробувала запостити її фото на фейсбук із підписом "Один лайк = одна молитва"?

Також жартують про те, як класно спати з противниками щеплень: у випадку небажаної вагітності аліменти платити доведеться не так довго.

У серйозніших коментарях жінці нагадують, що вона ставить під загрозу не тільки свою дитину, але й дітей інших. А також що більшість противників щеплень самі в дитинстві були щеплені.

Нещодавно у США також був скандал із 15-літнім підлітком, який від 11 років намагається зробити щеплення — але не може цього зробити, оскільки батьки не підписують згоду.

Детальніше англійською тут

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

сша україна медицина гумор інфографіка

Знак гривні
Знак гривні