На вокзалі демонтують МАФи (ФОТО, ВІДЕО)

Нелегальні МАФи обіцяють прибрати, а легальні – перенести. Нелегальні торговельні точки на Центральному залізничному вокзалі почнуть демонтувати вже в понеділок, 28 січня. Директор КП «Київблагоустрій» Андрій Андрєєв разом із 5 каналом перевірив стан навколишньої території, яку місто планує впорядкувати до травня, - передає Хмарочос.

Муніципалітет обіцяє навести лад із паркуванням, замінити асфальт і відремонтувати під’їзну дорогу до вокзалу.

Крім того, обіцяють розібратися з проблемою, яка найбільше впадає в очі – стихійна торгівля та численні МАФи. Комунальники час від часу прибирають торговельні намети, але у «Київблагоустрої» зазначають, що торговці повертаються після кожного демонтажу.

МАФи на центральній площі та біля міських електричок не мають дозволу на торгівлю. В одному помітили алкогольні напої попри заборону торгувати алкоголем у МАФах. Чи не найгірше виглядає надземний перехід від Вокзальної площі до вулиці Старовокзальної, завішаний одягом, білизною, шкарпетками, взуттям.

Андрєєв попередив власників незаконних МАФів про те, що їхні споруди почнуть демонтувати вже з понеділка. Частину легальних кіосків також планують перенести, щоб звільнити простір.

19 січня керівник «Укрзалізниці» Євген Кравцов повідомив про знесення гральних салонів-МАФів біля вокзалу.

Днями міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що київський вокзал має стати публічним простором.

залізниця транспорт київ

Знак гривні
Знак гривні