Коельо відхрестився від приписаної йому підтримки Тимошенко. Але Батьківщина наполягає, що має всі права

На з'їзді "Батьківщини" показали фільм із компліментарними коментарями письменника про Тимошенко. Письменник зразу відхрестився від маніпуляції та перекручування.

Стоп-стоп: кіно 2010 року і на іншу тему

Бразильський письменник Пауло Коельо заявив, що ніколи не підтримував лідерку "Батьківщини" Юлію Тимошенко як кандидата в президенти України. Літератор пояснив, що не має морального права брати участь в українській політиці, - передає Дзеркало тижня.

"Я ніколи не записував ніяких повідомлень на підтримку її кандидатури. Навіть якщо вона й подобається мені як людина, то українська політика – це не моя справа", - літератор написав на своїй сторінці в Twitter в середу, 23 січня.

На партійному з'їзді "Батьківщини" 22 січня, на якому відбулося висунення Тимошенко як кандидата в президенти, демонструвався фільм про неї. В одному з уривків Коельо дає позитивну характеристику Тимошенко, називає її харизматичною особистістю, "здатною керувати країною", передає "BBC Україна".

У відповідь у прес-службі "Батьківщини" заявили, що вважають згаданий фільм не агітаційним, а біографічним. А інтерв'ю з Коельо є архівним.

"Інтерв'ю з Коельо в 2010 році записав хорватський режисер Яків Седлар, який підготував того року фільм "Юлія". У цього режисера є всі права на показ, які він нам і передав", - пояснила прес-секретар Тимошенко Марина Сорока.

маразм тимошенко курйоз пропаганда

Знак гривні
Знак гривні