У Сирії знайшли контейнери з написом Made in Ukraine та невідомою речовиною. Ймовірна провокація перед виборами (ФОТО)

Слово Ukraine аж надто видиме. Написано також toxic (токсично), very dangerous (дуже небезпечно). Видиме слово diseases (хвороби). Невстановлені особи можуть готувати провокації проти України на території Сирії.

Про це сьогодні написав народний депутат, лідер групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

За даними ІС, в окремих воєнізованих формуваннях на території Сирії з'явилися контейнери для небезпечних речовин з маркуванням, яке нібито вказує на їхнє українське походження. Про воєнізовані формування якої країни йдеться, в повідомленні не уточнюється.

"За зовнішнім виглядом зазначені предмети нагадують контейнери для транспортування і зберігання урану (можливо ртуті). При цьому наші експерти однозначно стверджують, що ці контейнери є продуктом кустарного виробництва, хоча й схожі на вироблені промисловим шляхом. Вказані на контейнерах маркування та написи в Україні не використовуються", - написав Тимчук.

Депутат додав, що поява таких контейнерів може свідчити про підготовку провокацій "з метою дискредитації України і вищих посадових осіб нашої держави" напередодні президентських виборів.

зброя вибори-19 сирія провокація

Знак гривні
Знак гривні