Мін'юст пропонуює створити коворкінг на місці Лук'янівського СІЗО

Міністерство юстиції висловилося за будівництво на місці Лук’янівського СІЗО коворкінга або музею. Про це Українським новинам повідомив заступник міністра юстиції Денис Чернишов.

Він зазначив, що багатоповерховий житловий будинок або бізнес-центр на вулиці Дегтярівській, 13 збудувати неможливо: там немає автомобільного проїзду і не витримають комунальні мережі.

Про це пише Хмарочос.

«Музей, коворкінг такого плану об’єкти – вони б “злетіли” на цьому місці. Для такого роду об’єктів логістика там хороша, там все є для студентів, для молоді, яка приїжджатиме на громадському транспорті, а не на автомобілях», – вважає Чернишов.

У 2017 році Мін’юст оголосив інвестиційний конкурс з продажу Лук’янвського СІЗО. Ізолятор вирішили закрити після того, як експертиза визнала приміщення непридатними для проживання людей.

Планували побудувати нову будівлю СІЗО в районі Ірпеня або Бучі до 2019 року. Водночас будівництво нового ізолятора почнеться лише після проведення інвестиційного конкурсу.

Лук’янівську в’язницю було збудовано в середині ХІХ століття. У Мін’юсті повідомляли, що будівлі не є історичними пам’ятками.

київ

Знак гривні
Знак гривні