Поліція закрила справу про доведення до самогубства керівника Миколаївського аеропорту

Поліція не знайшла винних у доведенні до самогубства керівника Миколаївського міжнародного аеропорту Владислава Волошина, який застрелився в березні минулого року.


"Ганьба гірша за смерть". Герой Волошин міг застрелитись тому, що його змушували взяти участь у корупційній схемі (ДОКУМЕНТИ)

Про це пише Insider.

Повідомляють, що справу закрили у зв'язку з відсутністю складу кримінального злочину.

29-річний герой-льотчик з Луганська Волошин 18 березня минулого року вистрелив собі у груди з пістолета без номера. Зробив він це вдома, коли в будинку була його родина.

За словами родичів, загиблий останнім часом перебував у пригніченому стані й висловлював тривожні наміри.

Поліція спочатку відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК (умисне вбивство). Потім самогубство Волошина почали пов'язувати з тиском на нього з обласної адміністрації. Однією з версій слідства було доведення до самогубства шляхом примусу Волошина до незаконних дій. Йшлося про те, що його як директора аеропорту змушували підписувати тендерну документацію, яка була частиною незаконної схеми.

Слідчі внесли у справу додаткову кваліфікацію за ст. 120 КК (доведення до самогубства). Також повідомлялося, що розглядався варіант нещасного випадку під час поводження з вогнепальною зброєю.

Пізніше в ЗМІ потрапило листування Волошина й невідомого, яке вони вели наприкінці лютого. У листуванні Волошин ділиться зі співрозмовником копіями доручень голови Миколаївської ОДА Олексія Савченка, а також копією висновків перевірки Держаудитслужби ремонтних робіт в аеропорту. Волошин скаржиться на Савченка, а також говорить, що йому навідують думки про самогубство. Він також повідомляє, що хотів писати заяву на звільнення, але губернатор продовжив йому контракт.

Після цього Савченко самостійно звернувся до слідства з проханням допитати його і заявив, що самогубство Волошина "хочуть на нього повісити опоненти".

миколаївщина скандал волошин

Знак гривні
Знак гривні