СБУ затримала пропагандистку руського миру, яку Росія депортувала (ВІДЕО)

Служба безпеки України затримала видворену з Росії антиукраїнську пропагандистку Олену Бойко (Віщур). Про це повідомляє прес-служба відомства, - передає ЛБ.

"Служба безпеки України затримала антиукраїнську пропагандистку Олену Бойко (Віщур), яку видворили з території РФ. Починаючи з 2014 року агітаторка поширювала в інтернеті матеріали антиукраїнського характеру, пропагувала протистояння між українцям через політичні переконання, публічно закликала до порушення територіальної цілісності України. У серпні 2015 року, виїхавши на тимчасово окуповані території, а згодом і в РФ, вона в засобах масової інформації постійно закликала до зміни меж територій або державного устрою України", - повідомляє СБУ.

14 грудня 2018 року Бойко оголосили в розшук, а 15 грудня Галицький районний суд Львова дав дозвіл на її затримання з метою приводу для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу - утримання під вартою.

Слідство у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу веде слідчий відділ управління СБУ у Львівській області.

Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, Росія не надала Бойко політичного притулку, про який та просила - вчора стало відомо, що її вислали з країни. У серпні 2015 року після обшуків СБУ вона втекла в Москву.

16 січня Олену Бойко примусово видворили з території Росії за порушення міграційного законодавства. Старший офіцер секторa з питань взаємодії із засобами масової інформації Східного регіонального управління Держприкордонслужби України Юрій Трубачов підтвердив низці ЗМІ, що вона перетнула українсько-російський кордон в пункті пропуску "Гоптівка".

сбу росія

Знак гривні
Знак гривні