Бюджет Пенсійного фонду склав понад третину трильйона гривень (+ІНФОГРАФІКА)

Бюджет Пенсійного фонду сягнув 398,2 млрд гривень. Сума асигнувань з держбюджету перевищить 167,5 млрд гривень. Важливо це розуміти:


Держава витрачає не на те, на що думають люди. Найбільше йде на дотацію Пенсійному фонду, а вважають, ніби на борги (ІНФОГРАФІКА)

Ось візуалізація, яку ми робили дещо давніше:

Кабінет Міністрів на засіданні в середу затвердив бюджет Пенсійного фонду на 2019 рік у розмірі 398,2 млрд гривень. Власні доходи ПФУ складуть тільки 230,6 млрд гривень, решту 167,5 млрд гривень виділять із державного бюджету.

Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на прийняту постанову, - передає Лівий берег.

Основну частину доходів ПФУ складе єдиний внесок на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування - 225 млрд гривень. Кошти від підприємств на покриття витрат на виплату і доставку пенсій працівникам за списком шкідливих виробництв №1 - 3,3 млрд гривень, за списком №2 - близько 2 млрд гривень; кошти, сплачені банками за користування тимчасово вільними коштами ПФ - 130 млн гривень.

Витрати на пенсію, відповідно до закону про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, складуть 267,5 млрд гривень, на пенсію відповідно до інших законів - 3,4 млрд гривень, на пенсійне забезпечення військовослужбовців у частині пенсій із солідарної системи - 5,5 млрд гривень, на виплату допомоги учасникам бойових дій та інвалідам війни - 71,4 млн гривень, на пенсійне забезпечення тим, хто проживає за кордоном та іноземним пенсіонерам - 232,8 млн гривень, на фінансування адміністративних витрат ПФ - близько 5 млрд гривень, на оплату послуг з виплати та доставки пенсій - 1,1 млрд гривень.

Витрати держбюджету на фінансове забезпечення виплат пенсій, надбавок і підвищень до пенсій - 114,4 млрд гривень.

Плановані залишки коштів ПФ на кінець року - близько 444 млн гривень.

бюджет інфографіка соціологія

Знак гривні
Знак гривні