Суд виключив київський особняк ХІХ століття з реєстру пам’яток. Фірма тестя Насірова може звести тут паркінг

Окружний адміністративний суд Києва скасував наказ Міністерства культури про внесення будинку ХІХ століття на вулиці Лабораторна, 9-б до реєстру нерухомих пам’яток культурної спадщини.

Будинок, розташований неподалік Палацу «Україна», було внесено до реєстру пам’яток під охоронним номером №628-Кв у 2010 році.

У 2017 році будівлю придбала компанія SkyProject, бенефіціаром якої є Олександр Глімбовський – тесть голови Державної фіскальної служби Романа Насірова. Попри те, що останнього обвинувачують у зловживанні владою, Окружний адмінсуд у грудні 2018 року поновив його на посаді.

Як повідомляє КиевВласть, компанія планує знести будинок площею 276 кв.м і побудувати на його місці паркінг. Ділянку вже огородили будівельним парканом:

Жителі сусіднього будинку на Лабораторній, 11 стверджують, що забудовник неодноразово пропонував викупити також їхній будинок для будівництва додаткового паркінгу. Поряд розташовано три башти ЖК «Метрополь» того ж забудовника.

В Окружному суді компанії SkyProject вдалося довести, що будинок не відповідає «критерію автентичності».

Водночас, згідно зі статтею 122 Кодексу адміністративного судочинства, оскаржити наказ про внесення будівлі до реєстру пам’яток дозволяється протягом шести місяців після наказу – цей термін давно сплив.

Нагадаємо, що одна з фірм Глімбовського також придбала будинок на вулиці Рейтарській, 8Б, через що приміщення змушені були залишити галерея «Дукат» і арт-простір «Едукаторіум».

Хмарочос

скандал архітектура насіров київ будівництво

Знак гривні
Знак гривні