Храм при головному військовому госпіталі перейшов від УПЦ МП до Православної церкви України

Храм Покрови Пресвятої Богородиці при Головному військовому клінічному госпіталі в Києві перейшов в управління Єдиної Української церкви.

Відзначають, що цей храм підпорядковувався УПЦ МЦ більш ніж 20 років. Такі зміни в правлінні запропонував сам священик, а більшість парафіян підтримали його.

На думку парафіян, вони хотіли б приходити в цей храм, не думаючи, що він належить Московському Патріархату. Відвідувачі церкви добре ставляться до таких змін, розуміючи, що питання управління храмом також пов'язане з політичною проблемою війни й миру в країні.

Храм розташований на території київського військового госпіталю. Настоятель отець Олег Скнар тривалий час був військовим капеланом (незважаючи на офіційну заборону такої діяльності для священиків МП).

Ім'я патріарха Кирила тут не згадується під час недільних служб (що належить за каноном недільних служб) ще з початку Майдану.

При цьому, патріарха Варфоломія почали згадувати відразу після 11 жовтня (що викликало вкрай різку реакцію в управлінській верхівці МП).

Рішення про перехід у ПЦУ настоятель і парафіяни прийняли відразу після проведення Собору, однак - для дотримання всіх юридичних формальностей - очікували отримання томосу.

Лівий берег

армія україна медицина Церква релігія київ

Знак гривні
Знак гривні