Виборча кампанія тільки почалась, а порушень уже хоч греблю гати

Комітет виборців України повідомив про перші факти незаконної агітації під час президентської кампанії-2019. Йдеться про бігборди зареєстрованих кандидатів, розміщені ще до початку виборчої кампанії.

Зокрема, в Києві й інших областях помітили бігборди з агітацією на користь кандидатів Сергія Капліна та Андрія Садового, на яких не було відомостей про друкарню, тираж і замовників.

Рекламні плакати були розміщені ще до початку виборчого процесу, проте після реєстрації політиків у ЦВК до цих матеріалів змінилися вимоги - агітація кандидатів повинна відповідати закону "Про вибори президента України".

КВУ відзначає, що агітаційні матеріали без вихідних даних зафіксовані в інтернет-виданнях, причому, їх публікація була оплачена з виборчого фонду кандидата.

Якщо кандидати заявляють, що не мають стосунку до вже розміщених агітаційних матеріалів, то вони повинні звернутися до суду, додали в КВУ.

Нагадаємо, в Україні 31 грудня розпочалася передвиборна кампанія з виборів президента-2019. Вона триватиме 90 днів. Вибори президента України призначені на 31 березня 2019 року.

Лівий берег

садовий вибори-19 каплін

Знак гривні
Знак гривні