В Парижі збираються висадити ліс, у п’ять разів більший за нью-йоркський Central Park

Ліс із понад мільйона дерев має з'явитися на місці неофіційного заміського сміттєзвалища.

Зображення майбутнього лісу - те, що там зараз, нефотогенічне

World Economic Forum повідомляє, що протягом 15 років влада Парижа збирається висадити ліс на місці неофіційного сміттєзвалища за містом, – передає Хмарочос.

Його площа становитиме 5,2 квадратної милі, що дорівнює 13,4 квадратного кілометра. Це майже у п’ять разів більше за площу Центрального Парку в Нью-Йорку.


Українська бетонна пустеля


Тексти визначили найбільш спекотні мікрорайони українських мегаполісів. Температура поверхні в різних частинах одного міста може відрізнятися на 10—15 °C.

Ліс у рамках проекту озеленення SMAPP буде висаджено із понад мільйона дерев у передмісті Пьєреле-Бесанкур, що біля річки Сени. Його планують зробити відносно вільним від автомобілів.

Озеленена територія має розростатися впродовж 30-50 років і буде заповнена рослинами та дикими тваринами. Крім того, ліс включатиме туристичні стежки та природоохоронні території, йдеться на сайті World Economic Forum.

Зазначають, що паризькій владі необхідно вирішувати деталі призначення лісу з громадою, адже, як повідомляє World Economic Forum, дискусії про плани на облаштування місцевості тривають уже 15 років.

Майже століття Пьєреле-Бесанкур вважалося пустирем, хоч до 1900-х років на його площі розпилювали добрива зі стічних вод: згодом дослідники дійшли висновку, що розпилювальна техніка завдає території більше шкоди, аніж користі.

Останніми роками у Парижі докладають зусиль для озеленення міста: влітку 2016 року вздовж річки Сена відкрився парк без автомобілів і набережна, а згодом з’явилися плани щодо «охолодження» міста, зокрема, висадки дерев у шкільних дворах.

екологія франція місто

Знак гривні
Знак гривні