Ще 9 парафій у різних областях перейшли з УПЦ МП до Православної церкви України

Ще дев'ять парафій Московського патріархату (УПЦ МП) перейшли до Православної церкви України.

На Хмельниччині до Помісної церкви приєдналися шість релігійних громад УПМ МП в Ізяславському районі, повідомив митрополит Антоній Махота.

За його словами, настоятелем в усіх шести парафіях є протоієрей Віталій Олійник. Йдеться про православні громади сіл: Теліжинці, Закружці, Пильки, Сухуженці, Чижівка та Присілки.

На Вінниччині ще дві релігійні громади Московського патріархату вирішили приєднатися до Помісної церкви. У селі Перемога Козятинського району було проведено опитування, під час якого понад 300 жителів висловилися про приєднання до ПЦУ.

"Настоятель храму, що будується у селі, протоієрей Володимир Ратошнюк, поки що не визначився остаточно і не підтримав рішення своєї пастви, тому віряни звернулися до Вінницької єпархії ПЦУ з проханням призначити їм нового настоятеля. З благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона, громадою тимчасово буде опікуватися настоятель храму с. Махнівки протоієрей Андрій Кіпер", - повідомляє прес-служба Вінницької єпархії ПЦУ.

Також до Помісної церкви приєдналися віряни села Пузирки Козятинського району. Їхній настоятель не підтримав одностайного рішення своєї пастви, тому у селі призначений новий настоятель – протоієрей Віктор Боднар.

Ще одна парафія УПЦ МП перейшла до ПЦУ на Волині. Відповідне рішення ухвалили настоятель та прихожани Свято-Різдво-Богородичного храму села Мерви Горохівського району.

"Думка про перехід у нас з'явилася давно, але ми чекали Томосу від Вселенського Патріарха. Коли 5 січня Томос було підписано, а 6 січня вручено мирополиту Епіфанію, ми після Різдвяної служби зібралися на збори і одноголосно громада проголосувала за перехід до Православної Церкви України. У нас є протокол зборів, усе задокументовано. Я уже написав відповідний лист митрополиту Волинському і Луцькому Михаїлу", - розповів настоятель храму Павло Кліцук.


Карта інтерактивна й оновлюється: наближуйте, клікайте на кожну парафію для інформації

релігія Церква

Знак гривні
Знак гривні