Українці купують більше користованих машин з-за кордону, ніж нових. І це не рахуючи незаконні євробляхи (ІНФОГРАФІКА)

Імпорт користованих автомобілів в Україні на 40% перевищив за обсягами ринок нових машин. Статистика не враховує незареєстровані "євробляхи".

Так, у 2018 ринок імпортних користованих автомобілів в Україні зріс удвічі порівняно з 2017 роком – до 116,8 тис. одиниць. У той самий час продажі нових автомобілів склали 81,8 тис.

Про це свідчать дані асоціації "Укравтопром".

"Всього за підсумками минулого року українські номери отримали 116,8 тис. імпортованих вживаних легкових автомобілів, або вдвічі більше, ніж у 2017 році. Нагадаємо, ринок нових авто в 2018 році становить 81,8 тис. шт., що на 0,6% менше результату попереднього року", – сказано у прес-релізі.

Підкреслимо: йдеться лише про машини, які вперше й офіційно ввезено за кордону - без євроблях і без вторинного ринку всередині країни.

Укравтопром також дає статистику за користованими машинами, ввезеними законно (не євробляхи).

Маркою – лідером на первинному ринку легкових авто з пробігом став Volkswagen. У 2018 році українці поставили на облік 19250 імпортованих користованих фольксвагенів, що втричі більше, ніж нових автомобілів цієї ж марки.

На другому місці Renault з показником 14758 б/в авто. Первинні реєстрації вживаних Рено в 1,7 рази перевищили результат нових.

Шкода посіла третє місце – 10615 авто з пробігом (майже вдвічі більше від продажів нових Шкод).

Четвертим за популярністю став Ford, імпортований секонд-хенд цієї марки обрали 7854 українців, в 2,5 рази більше, ніж тих, хто вибрав нові Форди.

Замикає п’ятірку лідерів первинного ринку легкових автомобілів з пробігом Opel з результатом 6827 машин. Для довідки, нових Опелів в минулому році було реалізовано всього 209 шт.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

інфографіка автомобілі

Знак гривні
Знак гривні