Греко-католики та мусульмани України привітали православних із томосом

І тільки УПЦ МП проти.

Предстоятель Української греко-католицької церкви (УГКЦ), верховний архієпископ Києво-Галицький, митрополит Київський Святослав Шевчук привітав православних віруючих України з отриманням томосу про автокефалію Православної церкви України (в канонічній єдності зі Вселенським патріархатом).

Про це йдеться в повідомленні департаменту інформації УГКЦ.

"Вітаю братів православних з цією, без перебільшення, історичною подією, якої чекало наше суспільство, зокрема, православна спільнота, протягом століть", - сказано в ньому з посиланням на слова митрополита Святослава.

Предстоятель УГКЦ також зазначив, що томос є хорошою можливістю вийти з внутрішньої ізоляції й зайняти гідне місце в світовому християнстві.

Також православних з отриманням томосу привітав муфтій Духовного управління мусульман України "Умма" Саїд Ісмагілов.

"Бажаємо Митрополиту Київському і всієї України Блаженнішому Епіфанію плідної роботи в подальшому розвитку церкви, й сподіваємося на подальше поглиблення міжрелігійного діалогу", - написав він на своїй сторінці в фейсбуці.

За словами муфтія, ця подія вже увійшла в історію України як великий крок з розвитку не тільки незалежної православної церкви, а й як великий крок щодо розвитку та зміцнення незалежної України.

Нагадаємо, 5 січня Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос про автокефалію Православної церкви України, створеної на об'єднавчому соборі 15 грудня 2018 року.

Лівий берег

релігія україна Церква

Знак гривні
Знак гривні