Наші будні. На Рівненщині п'яний кинув гранату, та не вибухнула. А на Тернопільщині підірвалися п'ятеро (ФОТО)

У селищі Рокитне Рівненської області поліцейські затримали 20-річного чоловіка, який у стані алкогольного сп'яніння кинув у людей гранату.

"Як з'ясувалося, увечері 2 січня до хлопця і дівчини підійшов нетверезий молодий чоловік і почав конфліктувати. Згодом він вийняв з кишені куртки гранату, яку кинув під ноги парі. На щастя, боєприпас не вибухнув, а налякана дівчина відразу зателефонувала на 102. Почувши це, зловмисник підняв небезпечний предмет і пішов. Його затримали на сусідній вулиці поблизу місця проживання", - йдеться в повідомленні.

Зловмисника затримали за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу і помістили в ізолятор тимчасового тримання.

Слідчі готують матеріали для повідомлення йому про підозру за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство). Також поліцейські встановлюють походження гранати.

Тернополянам пощастило менше

У Тернопільській області дівчина випадково витягнула чеку з гранати під час застілля, постраждали п'ятеро людей. Боєприпас приніс її друг, щоб повихвалятися.

У селі Колодіївка Тернопільської області в результаті вибуху гранати постраждали п'ятеро молодих людей у віці від 15 до 22 років.

За попередньою інформацією, вибух стався в результаті необережного поводження з гранатою, яку приніс зі собою 24-річний житель сусіднього села на Новий рік, щоб повихвалятися, і залишив на столі.

"Шестеро друзів - двоє дівчат і четверо хлопців - разом зустрічали в будинку Новий рік. 2 січня вони вирішили ще раз зібратися. Однак один з компанії затримався і вчасно не прийшов", - розповів начальник обласного управління Нацполіції Степан Яцух.

Гранату захотіла роздивитися ближче одинадцятикласниця, але випадково зачепила чеку - і граната вибухнула.

У всіх постраждалих травми різного ступеня тяжкості - травми очей, хімічні опіки, переломи, розриви барабанних перетинок, рвані рани різних частин тіла. Стан трьох стабільний, двоє перебувають у реанімації.

На місці події працюють оперативники, вибухотехніки і криміналісти. Правоохоронці з'ясовують, звідки в молодого хлопця з'явилася граната.

За матеріалами Лівого берега

вибух кримінал абзац

Знак гривні
Знак гривні