У сибірському Магнітогорську загинули від вибуху будинку вже 13 людей, ще 30 зникли безвісти. Потім поруч вибухнула маршрутка (ФОТО, ВІДЕО)

У Магнітогорську Челябінської області кількість жертв вибуху під’їзду багатоквартирного будинку збільшилася до 13. Доля ще 30 мешканців цього будинку невідома. На місці надзвичайної події працює більше тисячі рятувальників.

В ніч на 31 грудня в Магнітогорську Челябінської області через вибух газу обвалився під’їзд багатоквартирного житлового будинку.

1 січня ввечері поруч із тим самим будинком, у якому від вибуху обвалився під’їзд, вибухнула маршрутка. Як повідомляє ТАСС, внаслідок цього загинули троє людей. На місці події працюють оперативно-слідча група та співробітники ФСБ.

Згідно з офіційними даними місцевого МВС, вибух стався через несправність газового обладнання.

Водночас видання Znak.com и «74.ru» повідомляють з посиланням на власні джерела, що вибух стався під час затримання ймовірних терористів. Після цього ці видання "поклали": вони перестали працювати.

Силовики наголошують, що вибухівки не знайшли - в обох випадках стався вибух газу, за офіційними даними.

Звісно, у соцмережах знайшлися тисячі спеціалістів з вибухотехніки, які заявляють, що "вибухи газу виглядають інакше". Зокрема, це топовий коментар під цим відео:

За матеріалами Громадського та російської служби ВВС

росія вибух

Знак гривні
Знак гривні