Комунальники й далі паплюжать дерева, попри заборону (ФОТО)

Відповідне фото, зроблене Микитою Дерев'янченком, зі своїм коментарем опублікував "Нецікавий Київ":

Як відомо, Київрада підтримала заборону на так звану «омолоджувальну обрізку» дерев. Мораторій діятиме два роки, доки професійні арбористи не розроблять правила кронування.

Протягом останніх двох років працівники комунального підприємства «Київзеленбуд» обрізали в столиці близько 170000 дерев, підрахували у прес-службі. Теоретично така процедура мала б призвести до омолодження дерев. Проте в багатьох випадках обрізка призводить до вирубки дерева в подальшому, адже зазвичай проходить зі значними порушеннями, вважають автори проекту рішення. Наприклад, «омолодження» проводять в сезони, коли робити це категорично не можна. Або ж зрізають не тільки сухі, а всі гілки, залишаючи сам лише стовбур.

Ріжуть також прямо по живому:

При цьому, розкол залишили:

Обрізані дерева помирають, аби бути спиляними зовсім:

20 грудня депутати Київради підтримали проект рішення про встановлення мораторію на «омолоджувальну обрізку» дерев у Києві, повідомляє Київська команда.


Що казати, якщо вакансія називається ОЗЕЛЕНЮВАЧ-БЕНЗОПИЛЬЩИК

Мораторій встановлено на два роки, доки не буде запропоновано змін до Правил благоустрою міста та до інших рішень Київради, які впливають на утримання дерев. До розробки правил кронування планують залучити арбористів.

Мораторій не накладається на видалення аварійних і потенційно небезпечних гілок або частин стовбурів дерев. Також обмеження не поширюється на санітарне і формувальне обрізування дерев та видалення омели з крон.

«Фактично, це боротьба за життя тисяч дерев, яким загрожує діяльність невігласів та/або варварів з “Київзеленбуду”. Кожен рік безграмотна обробка дерев призводить до того, що вони починають хворіти, а згодом і гинути», – прокоментував депутат Сергій Гусовський, який є співавтором документу.

Депутати намагалися запровадити мораторій навесні, але Київрада не підтримала проект. Нещодавно мистецтвознавиця та історикиня моди Зоя Звиняцьківська зареєструвала електронну петицію з вимогою припинити необґрунтовану обрізку дерев у Києві.

За матеріалами Хмарочоса

місто маразм київ природа

Знак гривні
Знак гривні