СБУ викрила й заблокувала російську агентурну мережу в різних областях України (ВІДЕО)

Зокрема, наприкінці року оперативники спецслужби блокували діяльність агентурної мережі російської воєнної розвідки на території Миколаївської області.

Так, 20 грудня співробітники СБ України затримали її керівника – капітана першого рангу Збройних Сил України в запасі, який також має громадянство Російської Федерації.

Він був завербований співробітником Головного управління Генштабу Збройних сил РФ у місті Севастополь та неодноразово виїжджав на територію анексованої АР Крим для проведення агентурних зустрічей, заявляє СБУ.

СБУ встановила, що за завданням російської спецслужби колишній старший морський офіцер та його спільники здійснювали збір і передачу інформації військового характеру з обмеженим доступом щодо діяльності військових частин, які дислокуються в Очаківському гарнізоні Миколаївської області, зокрема, щодо їх залучення до проведення Операції об'єднаних сил на Сході України.

«Останнє завдання від російських кураторів полягало у створенні та подальшій координації діяльності на території Очаківського району «бойового підпілля» для проведення деструктивних заходів із дестабілізації ситуації у регіоні», – підкреслив представник контррозвідки СБУ (дивіться відео брифінгу в кінці матеріалу).

Наразі йому оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1. ст. 111 («Державна зрада») Кримінального кодексу України, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці.

Тривають слідчо-оперативні дії. Стосовно інших членів мережі будуть прийняті окремі процесуальні рішення.

Водночас контррозвідкою СБУ було проведено операцію з викриття ще двох агентурних груп російської воєнної розвідки на території Харківського й Одеського регіонів.

Повний брифінг:

кримінал сбу росія агресія

Знак гривні
Знак гривні