Гундяєв знову нагнітає про криваві конфлікти через УПЦ (МП)

"Кривавих захоплень" храмів, усупереч його пропаганді, через українську автокефалію не сталось - то тепер він топить за "криваві конфлікти" через зміну назви УПЦ МП.

"Після рішення українського парламенту з вимогами змінити назву "УПЦ МП" повинні відбутися репресії, звісно. І цілком очевидно, що є якийсь ультиматум: якщо Церква не змінює свою назву, то вона буде знята з реєстрації, але якщо Церква змінює свою назву, то починається сильний тиск, передусім на народ, на громадськість. Безсумнівно, почнуться силові акції з відбирання храмів", - заявив Кирило, якого цитує ЛБ.

При цьому він заявив, що народ в Україні "сильний у вірі і вельми емоційний". Тому, за його словами, "все те, що може відбуватися навколо храмів, має ризик обернутися кривавими конфліктами". У зв'язку із цим голова РПЦ закликав "посилити молитви про збереження миру на братній українській землі".

Нагадаємо, 20 грудня Верховна Рада зобов'язала УПЦ МП змінити назву. Законопроект №5309, підтриманий 240 голосами, говорить, що релігійна організація, керівний центр якої розташований на території держави-агресора, зобов'язана вказати це у своїй назві. УПЦ МП відмовилася змінювати назву і вирішила йти до Конституційного Суду.

закон україна росія Церква релігія

Знак гривні
Знак гривні