Німеччина відкриває ринок праці, зокрема, для українських працівників

Німеччині бракує робочої сили - й у парламенті представлено законопроект, який відкриє ринки праці для робітників із країн поза Євросоюзом. "Зокрема, українців" - відзначає прямо у врізі польська газета polityka.pl - адже поляки переживають, що тепер вони залишаться без української робочої сили.

Уже раніше в Польщі висловлювали занепокоєння тим, що українці їдуть на кращі зарплати до Словаччини та Чехії:


У Польщі зменшується кількість українських заробітчан - і "це велика загроза для польської економіки"

Німеччина - ще більша "загроза" для Польщі, адже зарплати для українців там будуть вищі в рази. Недарма й самі поляки розлетілися по Євросоюзу зі своєї рідної Польщі.

Отже, за даними polityky, вже через шість місяців іноземці з-поза ЄС нарівні з німцями зможуть шукати роботу в Німеччині легально.

Пропонується значно спростити процедуру визнання кваліфікації та дипломів, здобутих за кордоном.

Необхідний буде певний рівень володіння Німецькою - водночас, у Німеччині відкривають субсидовані курси німецької мови для претендентів на роботу.

За даними польського видання, працівників із Польщі, Румунії та Болгарії, які ввійшли до ЄС, не вистачає німецькому ринку праці.

Як раніше анонсувала Українська газета в Німеччині, буде знято обмеження на використання легальної праці іноземних робітників. Зараз німецький роботодавець обмежений зобов’язанням віддавати пріоритет працівникові з Німеччини, в другу чергу зобов’язаний прийняти на роботу громадян з Євросоюзу.

Якщо роботодавець не зміг закрити вакансію працівником - громадянином німеччини або з ЄС - за два місяці, то тільки тоді він може найняти іноземця не з ЄС. Тепер це обмеження пропонують зняти.

німеччина україна польща робота ринок

Знак гривні
Знак гривні