Образився на ката й виродка системи. Медведчук подав у суд через свою роль у засудженні Стуса

Печерський райсуд Києва у середу, 19 грудня, почав розгляд позову лідера ГО “Український вибір” Віктора Медведчука до голови комітету ВР у закордонних справах Ганни Гопко про захист честі, гідності та ділової репутації.

Позов розглядає суддя Галина Матвійчук, повідомляє “Укрінформ”.

У роковини смерті Василя Стуса ми нагадаємо про його ката, який тут, в Україні, веде бізнес, купує канали, рветься до влади. Адже Медведчук є виродком системи, що знищила Стуса, а тепер уособлює сили реваншу, щоб знищити Україну“, – йшлося у дописі, через який подано до суду.

Медведчук вимагає визнати поширену нею інформацію недостовірною, видалити допис, опублікувати резолютивну частину судового рішення, покрити судові витрати, а також сплатити за моральну шкоду 1 гривню.

Сама Гопко, як і Медведчук, у судовій залі відсутні. Депутата на засіданні представляють її адвокати. Інтереси Медведчука в суді представляє народний депутат від “Опозиційного блоку” і заступник голови громадського руху “Український вибір” Василь Німченко.

Як відомо, ураїнський поет і дисидент Василь Стус у вересні 1980 року був засуджений до 10 років примусових робіт і 5 років заслання. Він помер у ніч на 4 вересня у таборі особливо суворого режиму в с. Кучино Чусовського району Пермської області.

На судовому процесі Медведчук був призначеним адвокатом Стуса. Згідно з архівними матеріалами, він підтримав обвинувачення і визнав вину свого підзахисного за нього самого.

медведчук історія срср

Знак гривні
Знак гривні