У Лос-Анжелесі показали перший автомобільний тунель Ілона Маска. Результат наразі сумнівний (ФОТО, ВІДЕО)

Компанія The Boring Company Ілона Маска відкрила свій перший транспортний тунель для швидкого пересування автомобілів по місту.

Як зазначає видання N+1, первинна концепція передбачала, що автомобілі будуть пересуватися по тунелях не самостійно, а за допомогою спеціальних пласких електровізків. Під час церемонії відкриття першого тунелю в Лос-Анджелесі Ілон Маск розповів, що компанія відмовилася від цього через складність розробки такої конструкції.

Замість цього автомобілі в тунелі пересуватимуться самостійно, а також будуть обладнані спеціальною конструкцією з висувними горизонтальними колесами, які утримуватимуть автомобіль у центрі тунелю і не даватимуть йому врізатися в бордюр. За словами Маска, така система буде коштувати близько 200-300 доларів.

Довжина першого побудованого тунелю, розташованого в місті Готорн округу Лос-Анджелес, становить 1,83 кілометра. На обох кінцях тунелю встановлено спеціальні ліфти для автомобілів, які будуть заїжджати на спеціальну пласку платформу і пересуватимуться між поверхнею і тунелем.

Під час показового заїзду автомобіль управлявся водієм, а не їхав в автономному режимі, розганявся до трохи більше за 70 кілометрів на годину, а також досить сильно бився об стінки тунелю, особливо на поворотах.


Уявіть себе живим водієм у цій клаустрофобній ситуації.

Маск розповів, що його компанія не тільки будуватиме транспортні тунелі, а й почне будувати тунелі для інженерних комунікацій, у тому числі для водопостачання й кабелів.

Також The Boring Company планує побудувати транспортну систему Loop на сході США - вона зв'яже Вашингтон і Балтимор. Система буде складатися з безлічі паралельних тунелів завдовжки близько 56 кілометрів, а також безлічі виходів на поверхню, розташованих у містах, що над тунелями.

Лівий берег

сша транспорт технології автомобілі

Знак гривні
Знак гривні