Продюсери Скаженого весілля повернули державі вкладені у фільм гроші. З відсотками

Автори повнометражної комедії "Скажене Весілля", компанія Прототип продакшн, повернули Державному агентству України з питань кіно гроші, виділені на виробництво фільму.

Рівно 1 мільйон 175 тисяч 590 гривень вкладень, а також іще 150 тисяч грн - 16% - інвестиційного доходу, були переведені на рахунок фонду Держкіно 6 грудня 2018.

Про це пише Новий час.

«Це прецедент, коли компанія-виробник повертає Держкіно всі гроші, взяті на виробництво фільму. Не просто всі, а ще й з відсотками. Це свідчить про надзвичайно позитивні тенденції в розвитку українського кіно», - зазначив Голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Комедія "Скажене Весілля" стала одним із переможців 10-го конкурсного відбору Держкіно і отримала підтримку в розмірі 3 мільйонів 240 тисяч гривень. Однак, почавши виробництво фільму, з ініціативи продюсерів проекту компанія Прототип продакшн і Держкіно уклали нову угоду, згідно з якою частка державної підтримки була зменшена до 1 мільйона 175 тисяч 590 гривень.

Стрічка вийшла в широкий український прокат 4 жовтня й встановила два національні рекорди - рекорд касових зборів серед всіх вітчизняних фільмів і рекорд за кількістю глядачів фільму українського виробництва. На сьогоднішній день бокс-офіс стрічки становить майже 55 мільйонів гривень при загальному бюджеті 10 мільйонів, у кінотеатрах її подивилися більше 657 тисяч глядачів. Прокат комедії в Україні триває.

Нагадаємо, це не перший випадок, коли творці фільму повертають гроші Держкіно. У 2015 гроші, виділені державою на фільм, почали повертати продюсери драми "Незламна". На початку 2018 року державні інвестиції почали повертати державі продюсери фільму Сторожова застава.

бюджет кіно

Знак гривні
Знак гривні