Полонений командир Яни Капу відмовився свідчити в суді країни-агресора

Військовополонений командир українського буксира "Яни Капу" Олег Мельничук відмовився давати свідчення в російському суді. Про це повідомив його адвокат Едем Семедляєв.


Захоплений командир "Бердянська" оголосив ультиматум слідству країни-агресора

"Сьогодні пройшли слідчі заходи щодо капітана буксира "Яни Капу" Олега Мельничука. У своїх свідченнях він вказав, що, згідно з Женевською конвенцією, є військовополоненим, винним себе не вважає і не дає будь-яких свідчень", - написав Семедляєв на своїй сторінці у Фейсбуці, - передає ЛБ.

"Слідчі СУ ФСБ хочуть закрити рота адвокатам, тому після слова "здрастуйте" зажадали підписати підписку про нерозголошення даних попереднього слідства. На що я відповів, що не можу підписати настільки "серйозний" документ, тому що мені незрозуміло, які саме дані я не маю права розголошувати. Слідчий так і не зміг конкретизувати свою вимогу, після чого знайшов двох "студентів-понятих", які погодилися підписати", - додав Семедляєв.

Мельничук, за словами адвоката, у міру своїх сил підтримує свою команду, а також просив подякувати всім, хто допомагає українським морякам".

азов герої агресія

Знак гривні
Знак гривні