Стали відомі адреси, де можна купити легальну, а не браконьєрську ялинку. Також можна перевірити мобільним додатком (ЛІНК)

Кожне дерево матиме індивідуальний номер, за яким можна перевірити, чи було воно вирощене на спеціальній плантації, а не спиляне незаконно.

З 15 грудня у 190 локаціях Києва почнуть продавати легальні хвойні дерева з екологічним паспортом, сертифікатом лісництва і чипом.

На відміну від незаконно зрубаних дерев, легальні ялинки вирощено в лісогосподарствах Сумської, Київської, Житомирської та Полтавської областей.

У чипі міститиметься інформація про походження дерева. Також на ялинку буде наліплено етикетку з індивідуальним номером, за яким можна перевірити законність її продажу, ввівши цифри на сайті www.ukrforest.com або за допомогою Android-застосунку yalynka.info.

Орієнтовна вартість хвойного дерева – від 90 до 150 грн за погонний метр. Новорічні ялини продаватимуть до опівночі 30 грудня.

У переліку - 190 точок продажу у восьми районах Києва, повний список опубліковано в газеті «Хрещатик».

Нагадаємо, щоб запобігти вирубуванню лісу, Державне агентство лісових ресурсів створило спеціальні плантації новорічних ялинок на площі п’ять тисяч гектарів. Щороку в грудні проводять вирубку в загущених молодняках, звідки вибирають близько мільйона хвойних дерев.

екологія київ

Знак гривні
Знак гривні