У Страсбургу теракт на різдвяному ярмарку, загинули щонайменше 3 людини

У Страсбургу у вівторок сталася стрілянина біля різдвяного ярмарку, який є одною з важливих туристичних визначних пам'яток міста. Вбито трьох людей, ще 12 серйозно поранено. Подію вже кваліфіковано як теракт. Відомо, хто стрілець, але його досі не затримали.

Перший загиблий - турист з Таїланду. Перехожі намагалися надати йому допомогу на місці, але спроби виявилися марними, - пише ЛБ.

"Одразу після восьмої вечора пролунали два одиночні постріли, і люди побігли геть від цього місця, - розповів Фрітц. - Я зайшов за ріг і побачив на мосту лежачого чоловіка з двома пораненнями в голову. Ми намагалися повернути його до життя і віднесли його в ресторан, де протягом 45 хвилин робили йому штучне дихання".

У Страсбург виїхав міністр внутрішніх справ Франції Крістоф Кастанер.

Стрільця поки що не затримали. Міністерство внутрішніх справ Франції повідомило, що особу стрільця встановлено і що він раніше був відомий владі, оскільки вже мав проблеми з законом.

За попередньою інформацією французьких правоохоронців, стрілець був один. Зараз організовано операцію для його затримання. Згідно з деякими даними, він уже покинув центр міста, проте офіційних підтверджень цього немає.

Подію вже кваліфікували як теракт. Про те, хто може бути причетним до стрілянини, поки що не повідомляють.

Водій таксі, яке викрав підозрюваний, підтвердив, що нападник поранений, передає FranceInfo з посиланням на джерело в поліції.

франція тероризм

Знак гривні
Знак гривні