На Подолі будують хостел зі старих вагонів київського метро (ФОТО)

На вулиці Новокостянтинівській зводять хостел із вагонів, які КП «Київський метрополітен» продало з аукціону рік тому. Фото перебігу будівництва виклав у Facebook Андрій Ніколаєв.

Два вагони, в яких закінчився термін експлуатації, продали на РroZorro за 546 тисяч гривень бізнесмену Міхаелю Гальперіну в грудні 2017 року. Гроші від продажу «Київський метрополітен» зобов’язався перерахувати до бюджету міста.

В інтерв’ю e-tender Гальперін повідомив, що вирішив збудувати хостел, який примикатиме до готелю «Амарант», розташованого неподалік від станції метро «Тараса Шевченка». У хостелі облаштують загальні й окремі номери, терасу для відпочинку та бар. Приміщення обладанають системою опалення й кондиціонування.

«Такий унікальний лот як вагони метро – справжня удача для незвичних архітектурних рішень… Концепція дизайну натхненна станціями метро, буремним духом, що характеризує життя нашого світу під землею», – розповів бізнесмен.

Зазначимо, що під час проведення тендеру прес-служба Київського метрополітену пропонувала облаштувати вагони під кнайпу «Останній жетон».

Хмарочос

транспорт київ архітектура

Знак гривні
Знак гривні