На Харківщині планували рейдернути й убити фермера. Запобігли, як із Бабченком - імітацією вбивства (ФОТО)

У Харківській області правоохоронці запобігли замовному вбивству 51-річного зміївського підприємця. Про це повідомляють на сайті місцевої прокуратури.

За даними слідства, організатором злочину виявився знайомий потерпілого. Фермери тривалий час мали дружні та бізнес-відносини, але потім часто сварилися через гроші.

"Після чергової сварки на ґрунті боргів і фінансових зобов'язань бізнес-партнер вирішив викрасти товариша, а після того, як жертва перепише на нього свої активи - вбити. Для цього зловмисник через знайомих підшукав «кілера», якому запропонував викрасти фермера. У переговорах із виконавцем він обговорював методи залякування і тортури жертви. Пропонувалося застосувати паяльник, а якщо тортури не вплинуть, то вбити сім'ю потерпілого. Також замовник наполягав на тому, що викрадений «не повинен був залишитися живим»", - повідомили в прокуратурі.

Підозрюваний обіцяв добре заплатити виконавцеві, тільки-но активи підприємця перейдуть до нього. Тільки на вирішення так званих "організаційних" питань він передав йому близько 30 тис. грн. Гроші витрачалися на транспортні витрати і мобільний зв'язок. Також "кілер" орендував будинок у Харкові, де повинна була відбутися розправа.

Під час спецоперації оперативники імітували викрадення фермера. Виконавець повідомив, де перебуває потерпілий. Замовник приїхав в орендований будинок, щоб особисто вимагати кошти в підприємця. Там його й затримали "на гарячому".

Чоловікові оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146, ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 15, п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України (організація викрадення людини, організація замаху на умисне вбивство на замовлення з корисливих мотивів). Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави.

Нагадаємо, в серпні в Бердянську троє місцевих жителів викрали чоловіка, утримували його в заручниках і вимагали гроші.

Лівий берег

харківщина кримінал

Знак гривні
Знак гривні