Депутатка звинуватила ДФС у саботажі розмитнення євроблях

"Попри те, що охочих розмитнити свої машини якомога швидше дедалі більшає, імплементація законів рухається вкрай повільно. Та й у перші дні, коли запрацювали закони, була здивована вкрай низькою динамікою розмитнення автомобілів", - заявила голова Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

"Виявляється, що починаючи з понеділка, практично на всіх митницях блокується митне оформлення транспортних засобів. На сьогодні таких автівок налічується вже майже 700" - додала вона.

За словами глави податкового комітету, відповідальність за ситуацію, що склалася, несе в. о. заступника голови ДФС Віктор Кривіцький, який курує митний напрям.

Южаніна уточнила, що Кривіцький "вигадав" процедуру перевірки митної вартості автомобіля на рівні центрального апарату ДФС без фізичної присутності авто.

Глава податкового комітету пообіцяла звернутися в Національне антикорупційне бюро, щоб там дали оцінку діям керівництва ДФС.

Втім, не всі хочуть розмитнюватися чесно:


Убля: у словацькому селі біля кордону з Україною масово кидають авто на "євробляхах", щоб не платити заставу чи мито (ВІДЕО)

закон скандал податки автомобілі

Знак гривні
Знак гривні