Гундяєв заявив, що створення незалежної церкви в Україні - це повстання сил зла

Предстоятель Російської православної церкви Кирило (Гундяєв) назвав неприпустимим створення незалежної церкви в Україні. Кирило оголосив про повстання сил зла, - передає ЛБ. Він також знову почав розхитувати човен на тему "захоплення храмів".

Ієронім Босх начебто з глибини століть ілюструє, хто ховається за маскою церкви в Росії

(фрагмент картини Босха 1501 року)

"Може бути, ці люди й мають рацію, і в незалежній державі повинна бути як би і незалежна церква?.. Чому б не допустити таке щодо України?.. Не можна допустити!" - сказав патріарх в неділю після літургії в храмі Святої Тетяни в Любліно.

На його думку, це неприпустимо, оскільки прихильники незалежної української церкви нібито сповнені злоби й готові силоміць добиватися своєї мети, не рахуючись з життями інших людей.

"Сьогодні дуже важкі події відбуваються в братській Україні: ми знаємо, як сили зла повстали на православну церкву. Послухайте тих, хто бореться за так звану незалежну церкву, прислухайтеся до інтонацій і слів, яка ж там злоба і ненависть. Тому всі ті, хто сьогодні прагне затвердити так звану незалежну церкву й заради цього готові погубити життя інших людей, зламати церковне життя, увірватися й захопити храми і монастирі, хіба ця мова сили є мовою Божою?"

Нагадаємо, що 15 грудня в Софійському соборі в Києві відбудеться об'єднавчий собор, де повинні вибрати предстоятеля нової помісної української церкви. Він отримає томос про автокефалію від Вселенського патріарха Варфоломія.

релігія агресія росія Церква

Знак гривні
Знак гривні