Біля Софії почали встановлювати головну ялинку (ФОТО)

Традиційно ялинку запалять увечері в день Святого Миколая, 19 грудня. Цього року "ялинка" буде складатися з багатьох сосен, закріплених штучними конструкціями. Дерево прикрасять у "холодних" тонах. За ялинкою встановлять величезний екран, який "випромінює" північне сяйво. На ньому можна буде записати новорічне привітання.

Висота ялинки разом із верхівкою складе 27 м

Організатори заходів до новорічних та різдвяних свят розповіли Громадському, чого цьогоріч чекати киянам та гостям міста.

«Ми розпочинаємо програму з Подолу. Цього разу святий Миколай припливає по Дніпру на Поштову площу 15 грудня о 16 год», — розповів засновник проекту «Folk Ukraine» Ігор Добруцький.

За його словами, Миколай приїжджає на пішохідну зону на вул. Сагайдачного.

«Як тільки туди ступає його нога, ми вмикаємо ілюмінацію. Разом зі святим Миколаєм будуть йти його помічники та по обидві сторони дороги роздавати подаруночки. З цією святковою процесією ми приходимо на Контрактову площу, показуємо резиденцію й він там оселяється. Ми засвічуємо ялинку (вперше ми міняємо традицію, все почнеться з Подолу) і буде гарний концерт. Загалом таких концертів буде 34 на обох локаціях (Контрактова та Софійська площа — ред.)», — розповів Добруцький.

Він додав, що заявки на участь у концерті подали 7 тисяч кандидатів, організатори відібрали 5 тисяч молодих виконавців і зірок, серед яких Pianoboy, Руслана, ТМНК та інші.

За його словами, на Контрактовій площі буде більш молодіжна програма. Святкова локація, де, зокрема, будуть фудкорт та понад 75 фотозон за мотивами творчості української мисткині Марії Примаченко (у 2019 році відзначають сторіччя з дня народження художниці — ред.) та інших, прийматиме гостей з 15 грудня по 20 січня.

Сама сцена, ялинка та проїзд вулицею Сагайдачного також будуть прикрашені оздобами у вигляді дивозвірів та квітів Примаченко. Крім того, на Контрактовій площі буде 90-метрова біла гірка, багато каруселей та дитячих потягів.

«Цього разу ми хочемо привернути увагу до того, що Контрактова площа потребує капітального ремонту», — наголосив Добруцький.

київ

Знак гривні
Знак гривні