Компанія у США вирощуватиме справжнє м'ясо на грибах

Оцінка статті на цей момент: +1/-0
Читати Не читати Коментувати
  • 649 Перегляди
  • 0 Коментарі
  • 03/12/2018Дата публікації

Компанія Ecovative планує адаптувати під виробництво штучного м’яса технологію, яка зараз використовується для створення екологічної упаковки для меблів IKEA, пише Хмарочос.

У Ecovative планують не лише навчити особливі гриби вирощувати м’язові клітини, але й змусити їх повторити структуру м’яса для створення стейків, вирізок та філе.


Також компанія з Сан-Франциско вирощує у біореакторах справжнє м’ясо з пір’я

«Зараз особливі гриби перетворюють вихідні продукти в екологічно чисту упаковку, але їх можна легко “переналаштувати” для виробництва штучного м’яса», – пояснює співзасновник і генеральний директор Ecovative Ібен Байєр.

Він пояснив, що міцелій грибниці дозволяє переходити від одноклітинного субстрату до тривимірної структури. Вони планують створити каркас, що дозволить клітинам м’яса рости, контролюючи щільність і формуючи м`язові та жилові волокна. Зараз компаніє вже успішно вирощує на грибному міцелії клітини тварин.

Детальніше англійською

Оцінка статті на цей момент: +1/-0
Читати Не читати Коментувати
 
 

Коментарі 0

Для того, щоб писати свої коментарі, залогіньтесь! Якщо ви не маєте логіну, тоді спочатку зареєструйтесь, щоб його отримати!