Кримчани збирають гроші та приносять продукти для захоплених окупантами українських моряків (ФОТО)

Жителі Криму зібрали 140 тис. рублів для потреб українських моряків. До будівлі суду також принесли продукти, одяг і предмети побуту для заарештованих українців.

Про це повідомив кримськотатарський активіст Наріман Джелялов.

"Вже залишив місце дислокації біля сімферопольського суду. Протягом дня люди приносили і перераховували допомогу українським морякам, деяких з них поруч брали під арешт. Люди несли як продукти і речі, так і гроші. На цю мить зібрано близько 140 тис. рублів. На зібрані кошти ми докупимо необхідне і постараємося передати в сімферопольське СІЗО", - розповів Джелялов.

За даними журналіста Антона Наумлюка, моряків розмістили в "жіночому блоці" Сімферопольського СІЗО, за винятком чотирьох, госпіталізованих у Керчі.

"Доставлених в Сімферопольське СІЗО українських моряків, яким вчора обрали запобіжний захід, розмістили у "жіночому блоці", подалі від арештантів, у кілька камер. Тобто, вони не перебувають поодинці", - повідомив журналіст.

Нагадаємо, окупаційний суд Сімферополя заарештував до 25 січня всіх українських моряків, захоплених у полон російськими військовими.

Лівий берег

азов протест крим окупація анексія репресії

Знак гривні
Знак гривні