Три з половиною години, блокуючи трибуну, говорили про вплив воєнного стану на вибори (ФОТО)

Кандидати в президенти блокували трибуну ВР з вимогою консультацій з президентом . Але, насправді, ніяких консультацій з президентом їм було не потрібно, та їх і не було, - пише представник Порошенка Ірина Геращенко.

фото з ФБ Ірини Геращенко

Їм потрібна була постанова про вибори. На нараді у спікера вихлюпнулися всі потаємні страхи: опозиція заявила, що вони вимагають спочатку гарантій виборів, й це найголовніше і ключове - негайно підписати, зареєструвати і проголосувати постанову про проведення виборів 31 березня, й тільки потім - обговорення питання воєнного стану.

Згодом спікер парламенту Андрій Парубій також заявив: під час консультацій було погоджено, що воєнний стан вводитиметься строком на 30 днів замість 60-ти. Крім того, в указі про воєнний стан прямо зазначатиметься, що вибори президента обов'язково відбудуться 31 березня 2019 року.

Говорильня:

Опозиційний блок не підтримуватиме запровадження воєнного стану. "Це спроба президента узурпувати владу та зірвати вибори", - зазначив один з лідерів Опозиційного блоку Олександр Вілкул під час виступу в Раді. Він закликав до прямих переговорів з Росією.

Юлія Тимошенко заявила, що її партія підтримує воєнний стан, але без 3-го пункту указу президента Порошенка, який, за її словами, скасовує всі базові права та свободи людини, закріплені в Конституції. "Ми пропонуємо проголосувати воєнний стан без пункту 3-го указу, який повністю руйнує всі права. Я прошу голосувати, але без третього пункту", - наголосила вона.

азов Рада президент росія вибори говорильня агресія війна

Знак гривні
Знак гривні