В Україні дві нові жінки-міністра

Верховна Рада України підтримала призначення виконувачки обов’язків міністра фінансів України Оксани Маркарової на посаду міністрерки фінансів. За відповідне рішення проголосувало 242 депутати.

За матеріалами Громадського телебачення:

Маркарова виконувала обов’язки міністра фінансів від часу відставки колишнього міністра Олександра Данилюка — 7 червня 2018 року.

Звільнення Данилюка з посади міністра відбулось після загострення відносин між ним та прем'єром, викликане відмовою назначати нового заступника міністра. 23 травня Данилюк покинув засідання Кабміну, а сам уряд без нього ухвалив низку рішень стосовно міністерства фінансів.

Зокрема, на закритому засіданні уряд перепідпорядкував Державну фіскальну службу напряму собі та виключив Міністерство фінансів з переліку відомств, з якими має узгоджувати свої рішення.

Ірина Фриз

Також депутати Верховної Ради ухвалили рішення, яким призначили народну депутатку від партії БПП «Солідарність» Ірину Фріз на посаду міністерки у справах ветеранів. За відповідне рішення проголосували 270 депутатів.

Представники більшості фракцій парламенту під час виступу у Раді заявили, що підтримують Ірину Фріз у якості кандидатки на посаду очільниці Міністерства.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій та віце-спікерка парламенту Ірина Геращенко також підтримали кандидатуру Фріз.

Ірина Фріз, відповідно до Конституції, звернулась до Ради з проханням про дострокове припинення депутатських повноважень.

Верховна Рада підтримала її зверення 248 голосами.

Раніше міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив, що Міністерство у справах ветеранів має бути створено до 1 січня 2019 року.

макарова фриз уряд

Знак гривні
Знак гривні