Успішно запущено ракету Vega: український двигун працює довше, ніж закордонні (ФОТО)

Блок маршового двигуну четвертого ступеню розроблено КБ «Південне» та виготовлено українським "Південмашем". Цікаво, що український двигун працює довше, ніж двигуни перших трьох ступенів разом узяті.

Сьогодні о 3:42 за київським часом з пускової площадки Area 1 космодрому Куру стартувала ракета-носій Vega. Космодром Куру знаходиться на північному сході Південної Америки у Французькій Гвіані, - повідомляє Південмаш.

На сонячно-синхронну орбіту успішно виведено космічний апарат Mohammed VI-B, який збудовано на замовлення уряду Марокко компанією Airbus Defense and Space. Це другий супутник серії – перший Mohammed VI-А) було успішно виведено в листопаді минулого року і теж ракетою-носієм Vega.

Апарат Mohammed VI-B важить 1110 кілограмів. За його допомогою будуть проводити спостереження за змінами земної поверхні, виконувати сільськогосподарський моніторинг, прогнозувати надзвичайні ситуації та багато іншого.

Ракета-носій легкого класу Vega розроблялася спільними зусиллями Європейського космічного агентства та Італійського космічного агентства. Блок маршового двигуну четвертого ступеню розроблено КБ «Південне» та виготовлено ПІВДЕНМАШем. Цікаво, що український двигун працює довше, ніж двигуни перших трьох ступенів разом узяті.

технології україна космос

Знак гривні
Знак гривні