Офіційно: Об'єднавчий собор заплановано на грудень

Вселенський патріарх офіційно оголосив, що об'єднавчий собор українських православних церков відбудеться в грудні. В оголошенні на сайті патріархату повідомляють, що конкретну дату оголосять пізніше - під час Синоду 27-29 листопада.

За даними LB.ua, архієрейський собор, під час якого представники українських православних церков мають прийняти рішення про об'єднання церкви й обрати її предстоятеля, відбудеться орієнтовно 9-10 грудня.


Раніше його планували на 22 листопада, проте перенесли

Нагадаємо, 11 жовтня Синод Вселенського патріархату зняв анафему з предстоятелів УПЦ КП Філарета і УАПЦ Макарія, а також прийняв рішення припинити дію указу 1686 року про дозвіл на висвячення київського митрополита Московським патріархом, що в Росії вважають передачею канонічної території України.

Рішення Синоду відкривають шлях для надання Томосу про автокефалію після об'єднавчого собору УПЦ КП, УАПЦ та УПЦ МП. Предстоятель УПЦ КП Філарет заявив, що дата об'єднавчого Собору в Україні залежить від Вселенського патріарха. Також Філарет сподівався, що Собор проведуть у листопаді.

релігія Церква

Знак гривні
Знак гривні