Втікачу Продану заочно склали підозру в незаконному збагаченні

Спеціалізована антикорупційна прокуратура склала повідомлення про підозру в незаконному збагаченні (ч. 3 ст. 368-2 Кримінального кодексу) колишньому голові Державної фіскальної служби Мирославу Продану.

Про це повідомила прес-служба САП, - передає ЛБ.

Колишнього чиновника підозрюють у тому, що за час роботи на посадах в.о. заступника і в.о. голови ДФС у липні 2016-го - червні 2018 року він отримав 89 млн гривень, за які йому придбали низку об'єктів нерухомості й автомобілів.

Зокрема, йдеться про дві квартири в елітній київській новобудові за 6,7 млн гривень, два будинки в Туреччині за 78 млн гривень, три автомобілі представницького класу за 3,4 млн гривень.

З метою приховування приналежності дійсного власника реєстрація права власності здійснювалася на близьку особу.

САП підкреслила, що Продан двічі - 8 і 15 листопада - не прийшов у прокуратуру для проведення слідчих і процесуальних дій та не надав доказів, які підтверджують, що він перебуває на лікуванні.


Екс-очільник ДФС Продан тікав через Молдову "на лікування" замість допиту. В його листуванні - вілли й хабарі (ВІДЕО)

Колишнього фіскала очікують у САП 20 листопада.

Нагадаємо, що після Революції гідності Фіскальною службою керували три особи: Ігор Білоус, Роман Насіров і Мирослав Продан. Двоє останніх стали фігурантами кримінальних справ.

Продан виконував обов'язки голови ДФС з 3 березня 2017 року по 5 вересня 2018 року. Він почав керувати відомством після того, як стосовно екс-керівника Романа Насірова почали розслідування, що завершилося в підсумку відставкою.

Продан - близький соратник прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. Колишній міністр фінансів Олександр Данилюк казав, що Продан - "напівлегітимний і повністю керований керівник".

Продана звільнили після того, як у прокуратурі заявили про "грубі порушення" з його боку. За словами генпрокурора Юрія Луценка, розслідування стосовно Продана було розпочато в лютому 2018 року.

скандал корупція Продан

Знак гривні
Знак гривні