Екс-очільник ДФС Продан тікав через Молдову на лікування замість допиту. В його листуванні - вілли й хабарі (ВІДЕО)

Колишній керівник Державної фіскальної служби Мирослав Продан втік з країни через Молдову у зв'язку з тим, що правоохоронці зламали його листування в месенджері та знайшли там докази незаконного збагачення. Зокрема, він придбав дві вілли у Бодрумі, курортному місті в Туреччині.

У посадовця було кілька телефонів, в тому числі один - китайський. Але змінюючи телефони, він через неграмотність припустився ключової помилки - не видаляв месенджери. Тож після переустановки на новий телефон старе листування зберігалось. У в своєму "Телеграмі", який скачала СБУ, Продан продовжував вирішувати чимало найсекретніших питань», - зазначає Юрій Бутусов, якого цитує УНІАН.

Як це часто бувало, Продан заявив, що в нього виникла термінова потреба підлікуватися:

З приводу традиційного для чиновників лікування, а також жахливої неграмотності, іронізує й Центр протидії корупції:

Ключовою довіреною ланкою у "відмиванні" корупційних коштів, за даними Цензора, є Максим Павицький - кум Продана, на якого оформлялася нерухомість.

«Продана планували заарештувати прямо на засіданні Кабміну 11 липня. Але його покровитель прем'єр-міністр Гройсман сказав, що Продан піде з посади сам, і що не варто розгойдувати владу перед виборами. Тому Продан пішов, і його справу передали до САП, яка готує підозру й діє швидкими темпами. Це не могло не стурбувати Продана - з такими доказами йому не вдасться викрутитися», - наголошується в матеріалі.

Раніше повідомлялось, що Мирослава Продана викликали до САП на 15 листопада.

В свою чергу, Продан заявив, що перебуває в німецькій клініці, на цей тиждень у нього призначена планова операція.

«Я виїхав з України ще 8 днів тому, перебуваю в Німеччині. Виїхав на автомобілі на абсолютно законних підставах. Після лікування повернуся в Україну. Чотири з половиною місяці звертався до САП та ГПУ з пропозицією прийти і дати пояснення. Мені жодного разу не відповіли. Повістку прислали вже після того, як я поїхав. Виписали повістку заднім числом. Підозрюю, зробили це умисно», - прокоментував він.

В той же час, журналіст Євген Плинський заявив, що насправді Продан втік з України в Молдову.

На підтвердження він опублікував відповідний документ.

«Публікую документ, згідно з яким Мирослав Продан 5 листопада о 06.20 залишив територію України на молдавському автомобілі через п/п "Могилів-Подільський" та попрямував до Кишинева. В той же день, о 14.04, він відбув з Кишинева на літаку до Варшави. Цікаво, що цей маршрут зовсім не "в'яжеться" з його заявою про те, що він знаходиться на лікуванні в Німеччині», – йдеться в повідомленні Плинського в Facebook.

Журналіст зазначив, що дорога з Вінниці до Кишинева – 500-550 км – з проходженням кордону і розбитими дорогами. До Києва - 260 км, звідки набагато зручніше вилетіти до Німеччини, - іронізує журналіст.

маразм скандал корупція курйоз Продан

Знак гривні
Знак гривні