Чиновники зі Сміли преміювали самих себе, але грошей на борги за тепло не знайшли. Місто залишається без опалення

Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко розкритикував владу Сміли Черкаської області через зрив опалювального сезону.

Під час засідання уряду віце-прем’єр-міністр заявив, що міські чиновники преміювали себе на 10 млн грн, водночас влада міста не змогла покрити хоча б частину з необхідних 15 млн грн для вчасного запуску опалення, - передає НВ.

"Уряд не влаштовує ситуація, коли на виплати премій працівникам міської ради виділялося 10 млн грн, в той час як на виплату боргу за опалення влада міста кошти не змогла знайти… Але у той же час кошти на стимулюючі виплати - за інтенсивність праці, за напруженість на роботі - працівникам міської ради Сміли були знайдені. Преміювання на соціально-культурну сферу в 5 млн грн теж виплачено", - наголосив Зубко.

За його словами, це свідчить про неефективний розподіл коштів на місцях. У зв’язку з чим він наголосив на необхідності запровадити державний нагляд за рішеннями органів місцевого самоврядування.

Нагадаємо, що через відсутність опалення в будинках жителів Сміли влада оголосила надзвичайний стан.

Така ситуація сталася через те, що компанія, яка надавала послуги щодо подання тепла, заборгувала постачальнику газу понад 100 млн грн. Через це Нафтогаз відмовився переукладати договір.

жкг черкащина

Знак гривні
Знак гривні